Skyd perfekte fyrværkeribilleder

Når du skal skyde fyrværkeribilleder, er der ikke kun tale om at skyde aften-og nattebilleder. Der er samtidig tale om et motiv med både bevægelse og varierende lysintensitet. Derfor får du de bedste skud, når du rammer den perfekte balance mellem ISO og blænde.

Lukkertiden er afgørende for fyrværkeribilledet

Valg af lukkertid vil afgøre, hvor mange eksploderende raketter, du vil få med i det færdige billede. Og du er generelt godt tjent med en ret lang lukkertid, så et stativ er uundværligt her.

Sæt gerne kameraet til programmet B eller Bulb. Det smarte ved denne indstilling er, at du kan holde udløserknappen nede, fra raketten ryger til vejrs, til den eksploderer. Kameraet eksponerer således lige så længe udløserknappen er trykket ned. Du er dermed fuldstændig herre over, hvor lang lukkertiden skal være. For at undgå kamerarystelser, anbefaler vi, at du bruger en trådudløser.

Undgå støj i fyrværkeribilledet

Sæt som udgangspunkt lysfølsomheden til ISO 100, der sikrer dig minimal støj i billedet. Vælg blænde F5.6. Hvis fyrværkeriet er meget lyst, så vælg F8.0 i stedet. Når du eksponerer med programmet Bulb, så prøv først med en lukkertid omkring 15 sekunder, hvis der er få raketter og en mørk forgrund. Tjek billedet og justér på lukkertiden , hvis motivet er blevet for lyst eller for mørkt. Skal du blot have en enkelt raket i billedet, kan to til fire sekunder ofte være nok.

Brug den rigtig brændvidde til fyrværkeriet

Når du skal fotografere fyrværkeriet, giver det både god stemning og komposition at få forgrunden med. Brug derfor gerne en vidvinkel på fx 24 eller 28 mm. Med en vidvinkel er det også nemmere at få flere eksploderende raketter med i billedet. Skal du kun fange eksplosionen og vil tæt på den, er en tele på fx 200 mm god.

Photocredit: Mio Ito / Unsplash.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *