De 6 typer på genbrugspladsen – hvem er du?

Velkommen på Genbrugspladsen. Her får du seks arketyper, som vi allesammen har mødt, når vi skulle læsse af ved småt brændbart. Måske er du oven i købet selv en af dem?

1. Trailer-tumpen

 

Han kører med trailer, men han er ikke god til det. Derfor holder han nu på tværs foran bunken med haveaffald og blokerer i hele bilens og trailerens samlede længde. Bilister, der har brugt blot et par timer på at øve sig, bakker elegant ind, så der kan holde fire-fem biler på rad, mens der læsses af traileren.

Trailer-tumpen blokerer det hele, ofte ganske længe.

 

Hvis du ikke er tryg ved at bakke med traileren, så hægt den af bilen og skub den hen til affaldsbunken. Så er der plads til alle.

2. Rodehovedet

Hun har fyldt traileren eller bilen med alverdens affald. Men intet er sorteret hjemmefra. Hun holder ofte foran containeren med småt brændbart eller pap; der hvor allerflest har behov for at komme til. Og så begynder hun at læsse af: Først et bræt, der skal hen til containeren lidt længere nede i rækken. Så finder hun en metaldåse. Den skal over på pladsens modsatte side. Og batterier …. de skal vist hen i hjørnet. Og hov! der var da lidt mere træ. Og et stykke pap. Og en elpære …

 

Med et minimum af anstrengelse kan du lægge affaldet nogenlunde i kategorier på traileren, så du kan køre fra container til container og slippe af med det meste affald hurtigt, så du ikke blokerer unødigt længe for andre.

3. Frøken Flink

Hun hjælper gerne andre. Meget gerne. Hvis du blot et øjeblik ser rådvild ud, er hun der som et søm. Ikke fordi hun nødvendigvis kender pladsen bedre end dig, men hun er villig til at hjælpe dig med at lede efter den rette container til dit affald. Og har du brug for en hånd, så får du den, for vi er jo til for at hjælpe hinanden. Efter en time har hun samtidig ikke fået tømt sin egen bil, for hov! Se hende den ældre dame der, hun har da brug for hjælp!

 

Du er et godt menneske, men husk lige også at hjælpe dig selv. Måske kan vi deles om at hjælpe dem, der har brug for en hånd. HVIS de altså har det.

4. Politibetjenten

Han er selvfølgelig ikke politibetjent, men han ville nok gerne have været det. På tværs af genbrugspladsen kan han spotte, at der nederst i den pose, du er ved at smide i containeren med småt brændbart, ligger en stump mineraluld. Og han er hurtig, så på sekunder er han tæt nok på til at kunne råbe HOV! og gøre dig opmærksom på katastrofen. Hvis han da ikke i stedet henvender sig til pladsens personale for forarget at “anmelde” dig.

 

Pas dit eget affald. Det er selvfølgelig fint at hjælpe andre, og du må gerne reagere, hvis nogen er ved at hælde kemisk affald ned i papcontaineren. Men gør det på en høflig facon, og lad personalet om at holde opsyn. 

5. Klunseren

Hun ved godt, at klunsning er forbudt på genbrugspladsen. Det har hun fået at vide flere gange. Men hvis hun får ting af folk, inden de smider dem ud, er det jo ikke klunsning, vel? Så hun vimser rundt omkring din trailer, mens du læsser af, og har du noget “spændende” er hun ikke bleg for at spørge, om hun må få det.

 

Ser du en næsten ny cykel på vej i metalcontaineren, kan du selvfølgelig godt spørge, om den virkelig skal smides ud. Men alt med måde. Hvis du har hele hovedet nede i folks affald og fylder din bil op med de gode “fund”, bliver du hurtigt upopulær

6. Mr. Perfect

Hans nypudsede trailer er fyldt op med kasser, hvor alt er sirligt sorteret. Han kan tømme flere hundrede kilo affald på fire minutter, og intet lander i den forkerte container. Han bevæger sig rundt som havde han indbygget gps: han ved hvor alt affald hører til, også selvom pladsen blev bygget om i sidste uge og ingen andre kan finde de rette containere til deres affald. Og så smiler han som var han på søndagsskovtur og ikke ude med affaldet.

 

Fedt at du har styr på, men slap lige lidt af, ikke? Vi andre kan slet, slet ikke følge med! 

Photocredit: Ameer basheer / Unsplash.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *