Det siger din egen stil om dig

Hvis du tror, at tøj bare er noget, du har på for at beskytte dig mod kulde, tager du grueligt fejl. Selvfølgelig har dit tøj en praktisk funktion – du har nattøj til at sove i, badetøj til at bade i, vinterjakker til at holde varmen i osv. – men derudover viser dit tøj også noget om hvem du er, og hvem du gerne vil være. Visse ting er indlysende – det er for eksempel ret enkelt at vurdere, hvilket køn du har ud fra det tøj, du har på. Men dit tøj sladrer også om, hvor gammel du er, hvad du laver, hvilke mennesker, du omgås og hvad din sociale status er.

Der er bestemt heller ikke frie rammer for, hvad du kan tage på. Se dig omkring – det er påfaldende så ens vi alle sammen er, og det skyldes ganske simpelt, at vi alle er styret af de samme kræfter, når vi vælger tøj: En udefrakommende kraft, der dikterer, hvad der er acceptabel påklædning i forskellige situationer, og en kraft indeni, der stammer fra vores behov for social accept og samhørighed. En anden faktor er moden. Selvom du måske gerne vil, kan du ikke helt undgå den. Tøj er et kulturelt udtryk på linie med kunst, arkitektur og andet design, og derfor vil det altid være i stil med tidens ånd. Det er i virkeligheden en mangfoldighed af trends, der løber side om side, og som du kan vælge at tage til dig eller gå udenom.

Din tøjstil er din personlige fortolkning af moden, og med din tøjstil kan du udtrykke din personlighed og dit humør. Men det kræver, at du er bevidst om de signaler, din påklædning sender, og du ved, hvad du gerne vil kommunikere. Nedenfor kan du læse en (stærkt forenklet) fortolkning af, hvad nogle stilarter siger om deres bærer. Vær dog opmærksom på, at fortolkningen af dit tøj er afhængig af to ting: Hvem der bærer tøjet hvorhenne – og hvem der er til stede. Du kan vælte dig i designertøj, men hvis folk omkring dig ikke kan skelne en Chloe-taske fra en taske fra H&M, er det spildt på dem.

Rockende

Din stil: Du er til stramme jeans, t-shirts og veste. Du kan godt lide tøj med nitter, glitter og grove lynlåse.

Du udstråler: Cool-hed. Du har sikkert ikke et typisk kontorjob – det er du lidt for kreativ og selvstændig til. Du er afslappet, men alligevel cool, og du oser af selvsikkerhed. Pas på, din selvsikre udstråling er et tve-ægget sværd – du kan nemlig godt komme til at virke så selvsikker og cool, at du skræmmer folk væk.

Feminim

Din stil: Du er vild med nederdele, kjoler og høje hæle. Du krydrer dit tøj med feminine detaljer som for eksempel blomster, bånd eller sløjfer.

Du udstråler: Kvindelighed. Du er en kvinde med fod på tilværelsen – du har kontrol med dit liv og din karriere, og du udstråler, at du på samme tid både har power og er i kontakt med din feminine og sensuelle side. Samtidig afspejler din brug af detaljerne, at du er ret kreativ. Men pas på – du har måske en tendens til at overdresse til lejligheden; nogle gange passer det altså bare bedst med gummistøvler og jeans.

Vintage

Din stil: Du kan lide ting med en historie – eller som i det mindste ser sådan som om de har det! Basistingene i din garderobe er løse, flagrende toppe, nederdele og kjoler, som du har på lag-på-lag. Og så er detaljerne ? smykkerne, tasken, kernelæderstøvlerne – supervigtige for din stil.

Du udstråler: Anderledeshed. Det er vigtigt for dig at skille dig ud fra mængden ? du har din helt egen stil og du er ikke bange for at følge den. Det får dig til at fremstå som meget selvstændig og måske endda en anelse sær for nogle. Vær opmærksom på, at der ikke er meget sex eller karriere over din stil ? ikke i et strømlinet kontor i hvert fald.

Farverig

Din stil: Glitter, glimmer og lyserødt er kodeordene – du elsker kjoler, høje hæle og satin, pels, blonde og chiffon.

Du udstråler: Fest og farver. Din stil sprudler af begejstret glæde og en barnlig lyst til at lege. Din stil udstråler også, at du er lidt uselvstændig, så derfor er stilen ikke optimal i sammenhænge, hvor du gerne vil tages seriøst, for eksempel på dit job. Vær opmærksom på, at din stil tiltrækker macho-mænd med beskyttertrang.

Casual

Din stil: Du er til det det sporty, casual look – t-shirts, hættetrøjer og trainers er lige dig, og du føler dig ret godt tilpas i baggy jeans. Du gør dog ikke af vejen for en smart nederdel, så længe den er lidt rå i det.

Du udstråler: Drengethed. Dit tøj er som skabt til at bevæge sig i, så du udstråler en rå, vild energi. Du er måske lidt drenget i det, men det er nu helt fint med dig, for du kan sikkert godt lide at blive behandlet som en af drengene – og du er bestemt ikke vild med at blive set som et sexsymbol! Vær opmærksom på, at dit tøj ikke er optimalt i en jobsituation, og at du godt kan  skræmme folk lidt, fordi du udstråler, at du kan det hele selv.

Udfordrende

Din stil: Du kan lide tøj, der viser din krop frem – enten fordi det er tætsiddende og viser din figur, eller fordi det er nedringet eller opslidset. Du kan bedst lide dramatiske farver a la sort eller rød.

Du udstråler: Rå sex. Dit tøj fjerner fokus fra din personlighed til din krop, så selv om du oser fysisk tilgængelighed, udstråler du ikke nødvendigvis, at du er også er psykisk og mentalt tilgængelig. Pas på, din sexede stil passer bestemt ikke ind alle steder og i alle situationer.

Klassisk

Din stil: Dit tøj skal have god pasform, være af god kvalitet og i tidløst design og helst skal det også være i neutrale farver. Stramtsiddende, nedringet eller opslidset tøj er ikke lige dig.

Du udstråler: Seriøsitet. Du er kompetent og fornuftig, og du vil helst tages for den person du er, i stedet for at blive bedømt for dit tøj (men det bliver du nu alligevel!). Du kan forekomme en anelse kedelig og fantasiløs, men det kan du undgå ved at peppe din stil op med personligt tilbehør og opdatere din garderobe jævnligt, så den ikke pludselig ser gammeldags ud.

Photocredit: Amanda Vick / Unsplash.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *