Hvornår kan det ikke betale sig at købe bil?

Et af de mest stillede spørgsmål, når man står overfor at skulle have ny bil, er nok dette: Hvad er den bedste løsning for mig – leasing eller køb? Svaret er selvfølgelig lige så komplekst som spørgsmålet, men jeg vil dog vove at påstå, at der er tilfælde, hvor svaret helt entydigt er leasing.

For mig at se, at der nogle tilfælde, hvor det helt klart bedst kan betale sig at undlade at købe en bil og vælge leasing i stedet. For at gøre det så overskueligt som muligt, har jeg nedenfor listet de tilfælde op, hvor det efter min mening bedst kan betale sig at lease en bil i stedet for at købe.

 

Vil du gerne have muligheden for at skifte bil ofte?

Når du overvejer om privatleasing er det rigtige for dig, er det vigtigt at tænke over, hvor længe du regner med at beholde bilen. Hvis du gerne vil beholde din bil i seks år, kan det ikke betale sig at privatlease, men hvis du ønsker at have muligheden for at skifte din bil ud hvert andet år, er leasing helt klart noget, du skal overveje.

En bil taber en stor del af sin værdi indenfor de første år, efter du har købt den. Derfor er det vigtigt at afgøre, hvor mange år du regner med at beholde din bil. Hvis du regner med at skifte din bil ud efter to år, er køb af bil et dårligt valg, da værdien på bilen falder mest de første tre år, du har den. Her vil det i stedet bedst kunne betale sig at lease.

Vil du gerne prøve nye modeller som for eksempel en elbil, kan det også betale sig at lease bilen, da du binder dig for en periode, og derefter har muligheden for at vælge at lease en ny model. Derfor har du en langt større frihed til at skifte mellem forskellige modeller af biler, uden at du mister penge på det.

 

Er dit kørselsbehov minimalt?

Du vælger en leasingkontrakt alt efter, hvor mange antal kilometer du forventer at køre hvert år. Her siger det næsten sig selv, at jo færre kilometer du kører om året, des billigere bliver din leasingkontrakt. Derfor er det afgørende, hvor mange kilometer du regner med at køre om året, når du skal du beslutte dig om valget mellem at lease eller købe.

Hvis du kun kører 15.000 kilometer om året, er den bedste løsning helt klart at lease en bil, da privatleasing vil koste mindre end finansiering af udbetalingen på en bil.

 

Kør i drømmebilen

Hvis du altid har drømt om at køre i en eksklusiv bil indenfor premium klassen, så er leasing en ideel mulighed, hvis du ikke har til udbetalingen af din drømmebil. Her får du muligheden for at privatlease drømmebilen til en lav udbetaling og et fastsat månedligt beløb.

Hos CARCLUB, der er forhandler af leasingbiler, sørger de for billeasing i Danmark af brugte og nye biler. Du har for eksempel muligheden for at lease eksklusive biler fra mærker som BMW, Audi og Porsche. Hvis drømmebilen er af en helt særlig kaliber, så tilbyder CARCLUB også leasing af biler fra mærker som Ferrari eller Maserati. Hvis det ikke lyder som en drøm, der går i opfyldelse, ja så ved jeg ikke, hvad det gør.

 

Billede: Campbell / Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *