2 sjove billedmanipulationer du kan lave derhjemme

Der er ingen grund til at lade kameraet ligge og samle støv, fordi du ikke kan rejse eller deltage i sociale arrangementer lige nu.

Den ekstra tid kan nemlig bruges på at afprøve sjove projekter, der udfordrer dine foto- og billedredigeringsevner. Vi har fundet fem projekter, der er relativt lette at kaste sig over, og de fleste behøver du ikke gå udenfor en dør for at lave.

1. Svævende kamera

At få et kamera til at svæve kræver tre ting – et kamera, et kamerastativ og naturligvis et andet kamera, som kan være i billedet. Det må gerne være ét, der har lidt karakter, fx et gammelt analogkamera.

Sæt det ene kamera på stativ, slå selvudløser til, og stil dig foran det i en passende afstand. Hold det gamle kamera oppe i luften, og sørg for at røre det mindst muligt med fingrene.

Tag endnu et billede uden det gamle kamera, hvor du rækker enten den ene hånd eller begge hænder frem.

I Photoshop åbner du de to billeder i hver deres lag. Sørg for, at billedet uden det gamle kamera ligger øverst, vælg Viskelæder-værktøjet og mal forsigtigt kameraet frem i billedet.

2. Mystisk spøgelse

Denne billedmanipulation er formentlig én af de letteste, der findes. Også her skal kameraet skrues på stativ og indstilles til selvudløser, og også her skal du tage to billeder – ét, hvor du er i billedet, og ét hvor du ikke er.

Det virker bedst, hvis fokus er ens i begge billeder, så stil fx en stol eller plante der, hvor du skal stå, indstil fokus efter den, og skift til manuel fokus.

I Photoshop åbner du de to billeder i hvert deres lag. Sørg for, at billedet, hvor du er med, ligger øverst. Over lagene trækker du i skydeknappen ud for Opacity eller Gennemsigtighed – jo lavere værdi, jo mere gennemsigtig bliver du.

Photocredit: Andrew Hutchings / Unsplash.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *