De 3 motiver til biltyveri

Biltyve kan udføre biltyverier med forskellige motiver. Herunder finder du tre motiver til biltyverier, hvilke forhåbentligt kan hjælpe dig til at gennemskue hvilken risikogruppe dig og din bil befinder sig i. Dermed kan du tage ekstra forholdsregler, og sikre sig bedre afhængig af hvilken bil du har, og hvor du parkerer den.

At få stjålet sin bil er ikke bare træls, irriterende og krænkende. Det kan også blive til en dyr affære hvis dine forsikringer ikke er i orden. Som bilejer føles det aldrig rart at blive udsat for et biltyveri. Uanset hvordan det foregår, så bliver resultatet, at din bil bliver stjålet – men faktisk kan der være forskellige motiver bag et biltyveri:

 

Biltyveri motiv 1: Spænding

For nogle giver det et kick at indgå i et biltyveri. Det er spændende ikke at blive opdaget, mens man bryder bilen op – for derefter at se, om man kan starte motoren. Mange biltyve der stjæler biler med dette motiv kører efterfølgende hasarderet, pløjer en mark op eller lignende indtil bilen er mere eller mindre ødelagt. Derefter bliver den efterladt. Biltyve der har dette motiv må i de fleste tilfælde gå efter biler, der er parkeret lidt for sig selv, og som ikke indeholder for meget elektronik, der kan besværliggøre tyveriet.

 

Biltyveri motiv 2: Bestillingsarbejde

De mere hærdede biltyve stjæler biler, som bliver bestilt af andre. Bagmændene har måske interesse i en bestemt bil, da den skal fragtes og sælges i et andet land, eller hvis den skal benyttes i mere omfattende kriminalitet – f.eks. rambuktyverier eller smugling. Hvis en bil skal sælges i udlandet, vil det typisk være de helt dyre, nye og flotte biler, som står for skud. Til rambuktyverier kan det være større, meget holdbare biler – f.eks. varevogne og firhjulstrækkere.

 

Biltyveri motiv 3: Solbriller, elektronik, tøj – you name it

Nogle biltyverier bliver udført simpelthen fordi det, som ligger inde i bilen, har – eller kan have – værdi. Det samme gælder tyveri af lastbiler eller varevogne, som måske kan indeholde en værdifuld last. Når bilen eller varevognen er gennemsøgt, efterlades den et andet sted. Det bedste trick for at undgå at biltyve stjæler din bil med dette motiv er naturligvis selv at tømme bilen, før tyven gør det. Åben også gerne indtil det tomme handskerum og gør det muligt at se ind til et tomt bagagerum, hvis muligt.

 

Billede: Benjamin Child / Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *