5 gode grunde til at besøge Aalborg

Danmarks fjerdestørste by er et sted, hvor historie møder moderne shopping, og kontraster skaber atmosfære. Aalborg er meget mere end Jomfru Ane Gade og det årlige Aalborg karneval, hvor unge indtager de stemningsfulde gader.

Aalborg er et sted, der formår at kombinere storbystemning og familieidyl, og som hvert år byder på store begivenheder, gastronomiske oplevelser og fantastisk shopping. Hvis du ikke allerede er overbevist om, at din næste ferie skal gå til Nordjyllands hovedstad, så lad dig overtale af de fem gode grunde, jeg har samlet nedenfor – men vær forberedt på at forelske dig.

Aalborg Street Food

Aalborg Street Food – the Lighthouse er altid på min liste over ting, jeg skal nå, når jeg besøger Nordjyllands skønneste by. Her er jeg sikker på, at mine smagsløg altid kommer på eventyr.

Hvis du besøger Aalborg Street Food, er du sikker på at finde autentisk mad med inspiration fra hele verden, og du kan nyde din ret i de smukkeste omgivelser, da madmarkedet er placeret i maritime omgivelser på Skudehavnen i Vestbyen.

 

Danmarks bedste shopping i Aalborg

Ingen storbyferie uden shopping. I hvert fald ikke hvis du spørger mig. Og lad mig bare sige, at shopping i Aalborg ikke skuffer. Personligt er mit go-to shopping sted i Aalborg Friis Shoppingcenter. Centret er placeret midt i Aalborg bymidte, og er derfor ikke til at komme udenom på din tur rundt i den charmerende by.

Friis Shoppingcenter har alle de bedste butikker, hvis du leder efter noget nyt til klædeskabet eller boligen, og jeg kan som regel få lidt for mange timer til at gå derinde. Efter dit besøg i Friis Shoppingcenter, kan du fortsætte din shopping i Aalborg på de brostensbelagte gågader og gå på opdagelse i de mange specialbutikker.

 

Nordkraft Aalborg

Den historiske Nordkraft-bygning forsynede førhen aalborgenserne med el, men i dag rummer Nordkraft nogle helt andre aktiviteter. Kraftvarmeværket stammer helt tilbage fra 1947, men bliver i dag brugt som Aalborgs samlingspunkt for kultur, sport, musik og fritid.

Listen over aktiviteter, tilbud og arrangementer er lang, ja faktisk næsten uendelig, og jeg garanterer næsten, at der er noget for alle – hvad enten dette er en smuttur i Kunsthal Nord, et stand-up show eller et besøg i en af de lækre restauranter.

 

Lindholm Høje Museet

Hvis du interesserer dig for vikinger og oldtiden, så er Lindholm Høje ikke til at komme udenom. Her får du lov til at gå i vikingernens fodspor, når du undersøger den gamle vikingegravplads og ser nærmere på alle de ting, som arkæologerne har gravet frem ved de mange stensætninger på højen.

Du kan også rejse tilbage i tiden gennem de imponerende udstillinger, museet tilbyder, eller shoppe i museumsbutikken, hvor du kan købe en ting med hjem fra din tur i Aalborg.

 

Besøg Kunsten i Aalborg

Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg er et sted, hvor du kan få lov til at gå på opdagelse i kreativiteten og kunstens verden. Her kan du opleve både dansk og international kunst fra 1900-tallet og frem til i dag.

Hvis kunst ikke siger dig det helt store, så er den smukke og imponerende marmorbygning, hvor selve museet er placeret indeni, helt klart et besøg hver. Bygningen fra 1972 er tegnet af den verdensberømte finske arkitekt Alvar Aalto. Museet er helt unik i sin arkitektur og blæser mig bagover, hver gang jeg besøger det.

 

Billede: Rahbek Media / Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *